söndag 21 februari 2010

Hallonmousse tårta

Gjorde denna tårta till mammas födelsedag, det va första gången jag gjorde moussetårta. Jag fick lite problem med gelatinet men smaken va jättegod så kommer göra den igen.


Botten
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
3 msk kakao
Hallonmousse
6 gelatinblad
2 äggvitor
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
250 g hallon
2 dl florsocker



  • Sätt ugnen på 175 grader.

  • Riv mandelmassan och rör i ägg, äggvitor och kakao med elvisp. Kläm fast ett baklåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden och mixa hallonen med florsocker.
  • Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda med hallonen. Vänd i grädden, chokladen och till sist äggvitorna. Häll i formen och låt stå kallt i minst 3 timmar.
  • Garnera tårtan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar