lördag 20 februari 2010

Päronkaka med mandelmassa

Den här kakan har blivit en favorit.. Den är saftig med lite hårdare yta, supergod!












Ingredienser
2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1 dl kesella vanilj
100 g riven mandelmassa
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 stort eller 2 små päron


  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt Kesella och mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen.
  • Kärna ur och skär päronen i klyftor, tryck ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 min. Låt kakan svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar